Vergunning nieuwe locatie Flight-90 afgekeurd

1958441_749783708399788_949912573_nHet Opwijkse dansconcept Flight-90 zal dan toch geen nieuwe danstempel openen in het West-Vlaamse Vichte. De gemeente keurde de vergunning af na verschillende klachten van buurtbewoners. Zaakvoerder Klaas De Coster vecht de beslissing aan. 

‘ Ik vind het zeer jammer dat onze vergunning wordt afgekeurd. Wij doen er immers alles aan om iedereen tevreden te houden. Zo hebben we een goed contact met de buurtbewoners in Opwijk’, aldus Klaas de Coster. De inwoners van Vichte zijn hier toch niet gerust in. Ze startte een petitie tegen de danstempel. ‘Een concept als Flight-90 hoort hier gewoon niet thuis’  De organisatie post verschillende argumenten op social platform Facebook. Zo geloven ze dat het dansconcept drugs, geluidsoverlast en wildplassen met zich mee zal brengen.

Screenshot Facebookpagina tegen Flight-90
Screenshot Facebookpagina tegen Flight-90

Huidige locatie

De vergunning voor de huidige locatie in Opwijk werd recent verlengd. ‘Toch wil dit niet zeggen dat we nu meer avonden zullen organiseren. Zoals het nu is vinden we goed.’  Buurtbewoners reageren verbaasd op de reacties vanuit Vichte. ‘Wij wonen in de buurt en hebben eigenlijk weinig tot geen last van Flight. Als er iets speciaal te doen is krijgen we altijd een exclusieve uitnodiging.’ Ook Rita M. begrijpt de heisa niet. ‘ Zelf zal ik er nooit naartoe gaan, maar de organisatie doet wel hun best ons tevreden te houden.’ De Coster en mede-organisatoren organiseert een jaarlijkse buurtbarbecue om de tevredenheid te peilen.

Maatregelen

Doorheen de laatste vier jaar nam de organisatie verschillende maatregelen om de overlast te beperken. Zo zorgden ze voor een shuttle bus tussen de discotheek en de stationsparking. Verschillende parkeerwachters moeten er voor zorgen dat het lawaai wordt beperkt. ‘Ook voor de nieuwe locatie zullen we deze maatregelen nemen zodat de buurt onze aanwezigheid amper zal voelen.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: